Молодий театр на Verona Shakespeare Fringe

28 серпня 2024

Молодий театр 22 серпня 2024 року відкрив Веронський шекспірівський фестиваль прем’єрою вистави «Комедія помилок» Андрія Білоуса. Ми гідно презентували українське театральне мистецтво на італійській сцені, звернувши увагу світової спільноти на Україну.

 

«Комедію помилок» режисер Андрій Білоус створив спеціально для відкриття фестивалю. Некласичний погляд на першу комедію Вільяма Шекспіра підкорив європейських глядачів та театральних професіоналів: молодих акторів та режисера зустрічали бурхливими оваціями й довго не відпускали зі сцени. 

 

Відкривати Міжнародний шекспірівський фестиваль – велика честь для Молодого театру. Джон Блондел, один із співзасновників Verona Shakespeare Fringe Festival, ще в листопаді 2023 року звернувся з пропозицією про постановку вистави спеціально для відкриття фестивалю. А вже в серпні 2024 український прапор з гордістю майорів на європейській сцені. 

 

Міжнародні критики та європейські театральні діячі з захватом висловлювались про українську постановку: 

«...весь твір переливався, наче світло танцювало на морі...»

«...я насолоджувався кожною секундою і не хотів прокидатися зі сну...»

«...сподобалося те, як персонажі змінювалися і постійно трансформувалися протягом вистави...»

«...сцена впізнавання та возз'єднання була дуже зворушливою та ефектною...»

«...фізичні дані акторів були віртуозними...»

 

В рамках фестивалю директор-художній керівник Молодого театру та режисер вистави Андрій Білоус взяв участь в Q&A сесії, де розповів про те, як працює український театр під час повномасштабного вторгнення, про особливості роботи репертуарного театру в Україні та про процес створення прем’єрної вистави «Комедія помилок». 

 

У цьогорічному фестивалі, крім України, взяли участь колективи зі Сполучених Штатів Америки, Грузії, Китайської Республіки (Тайвань), Чеської Республіки, Франції та Великої Британії. 

 

А відтепер «Комедію помилок» ми граємо на камерній сцені Молодого для наших найкращих глядачів!

Молодий театр на Verona Shakespeare Fringe